Välkommen in! Mån–Lör: 09 – 18

Hos Akutverkstaden i Spånga kan du känna dig trygg när du lämnar in bilen på service! Vi har mångårig erfarenhet av att serva alla typer av bilar och årsmodeller. Det bästa av allt är att vi hjälper dig med bilservice på direkten – drop-in, utan väntetider och utan krångel.

Vad bör man ha koll på vad gäller bilservice?

Motorolja

Motorolja används för att smörja motorns rörliga delar och minskar risken för slitage och korrosion som annars sker när metall nöter mot annan metall. Av den anledningen ska man se till att regelbundet byta motorolja.

Oljefilter

Motoroljan blir lätt smutsig med tiden och smutsen rensas av ett oljefilter så att motorn ska må bra och fungera som den ska. Oljefiltret byter man i samband med ett motoroljebyte och bör ske minst en gång per år oavsett bilmärke och modell.

Luftfilter

Luftfiltret är en komponent man regelbundet behöver byta ut. Rekommendationerna på hur ofta man byter luftfilter kan skilja sig från bilmärke och modell men intervallet ligger ofta på alltifrån varje år till vartannat år.  Luftfiltret har i uppgift att filtrera luften som tillförs motorn från smuts och dammpartiklar för att förhindra skada. Luften används av motorn vid förbränning av bränslet och det är viktigt att luften hålls ren.

Kupefilter

Ett kupefilter hindrar pollen, damm och andra smutspartiklar från att hamna i bilens ventilationssystem och är viktigt för miljön i bilen. Kupefiltret bör bytas en gång varje år.

Tändstift

Det är med hjälp av tändstiften som bilens motor sätts igång genom att antända gasblandningen. Med ett dåligt tändstift blir det svårare att starta motorn och kan ge dig driftstörningar. Som mest bör man byta tändstift varje 5000 mil.

Bromsvätska

Bromsvätskans funktion är tillåta att bromsbeläggen trycks mot bromsskivan och är en absolut nödvändig komponent för bilens bromsar och för din säkerhet. Bromsvätska bör bytas varje 3000 mil eller vartannat år.

Är du ute efter en bas-service så har vi ett erbjudande som gäller tillsvidare som du kan läsa mer om på denna länk https://service.akutverkstad.se/